Wine tasting door jullie eigen chef aan huis

Dinners at Home gradient

Wine tasting door jullie eigen chef aan huis

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe producten voor onze diners aan huis. Zelf zijn wij beide grote wijnliefhebbers. Als wij naar het buitenland gaan, proberen wij dan ook altijd op zoek te gaan naar lekkere wijnen. Zo ook dit jaar in Kroatië. heb jij al zin in jouw eigen chef aan huis gekregen? boek ons dan via deze link Contact

Kroatische wijnen geselecteerd door jullie eigen chef aan huis

In Nederland zijn wijnen uit Kroatië niet heel gangbaar. Dit komt omdat veel wijnen in eigen land blijven. Heel jammer voor ons! De wijnen zijn namelijk echt heerlijk. Wij hadden beide nog nooit eerder wijnen uit Kroatië gedronken, maar wij zijn blij verrast.

Tijdens onze reis zijn wij in twee verschillende gebieden geweest, Istrie en Dalmatie. Beide hebben duidelijk hun eigen stijl van wijn maken. In Istrie zijn wij naar wijnhuis Kabola gegaan. Hier hebben wij een rondleiding gekregen en hebben veel wijn mogen proeven.  Ze maken hier mooie wijnen. Nog een leuk weetje is dat hier ook een aantal scenes uit de film The Hitman’s Wife’s Bodyguard zijn opgenomen. Je kunt je wel voorstellen hoe prachtig het daar is.

Wijn in combinatie met een thuisdiner

Nadat wij verschillende wijnen geproefd hadden, hebben wij de lekkerste uitgekozen. Geloof ons, dit was geen gemakkelijke keuze, alles was heerlijk. De Malvazija is een witte wijn die heel veel voorkomt in Kroatië. Tijdens onze reis hebben wij dan ook verschillende wijnen gedronken die gemaakt waren van deze druif. Ook bij Kabola hadden zij een prachtige wijn van deze druif. Wat zeker de moeite om te vertellen, is dat deze wijn ook volledig biologisch is.

Remon, jullie eigen chef aan huis bedacht al heerlijke gerechten bij de wijn tijdens het proeven. Wij vonden dit beide een goede keuze om te serveren tijdens een van onze thuisdiners. Je begrijp al, deze wijn is met ons terug naar Nederland gegaan en wacht om geserveerd te worden bij jullie thuis!

Hebben jullie binnenkort iets te vieren en willen jullie een kok aan huis inhuren? Neem dan vooral ons food en wineparing menu. De kans is groot dat jullie dan zelf deze Malvazija kunnen proeven.

Bij het kerstmenu serveren wij deze wijn met zekerheid. Wij zijn benieuwd wat jullie er van vinden.

Wacht niet te lang en reserveer snel jouw eigen diner aan huis met Dinners At Home!