Dinner at the Farm

Dinners at Home gradient

Dineren op de boerderij

Van 24 t/m 26 juni toveren wij Geitenboerderij De Dwarskop om tot een volwaardig restaurant. Het is tijd voor onze pop-up “Dinner At The Farm”. Tijdens dit event serveren wij een 4 gangen menu waarin de geit centraal staat. Voordat het diner geserveerd wordt geven de boeren van ‘De Dwarskop’ een rondleiding door de boerderij. Zij vertellen jullie graag meer over de liefde die zij hebben voor de boerderij, de dieren en het proces van het produceren van melk. Kom jij met ons dineren op de boerderij? Maak dan nu je reservering onderaan deze pagina.

Boerderij De Dwarskop

Tijdens één van onze Dinners at Home waren wij bij boer(in) Marijke en Ron. Zij vertelden vol passie over hun prachtige bedrijf. Ondertussen werden Marijke en Ron steeds enthousiaster over onze gerechten. Marijke en Ron vertelden over hun bedrijfsvisie en dat zij de geiten een zo natuurlijk en gezond mogelijk bestaan willen geven.

De boeren vertelde over het proces van geit tot melk en dat nog lang niet iedereen zich er van bewust is wat hier aan vooraf gaat. Het zit namelijk zo; alleen vrouwelijke geiten geven melk en enkel als zij een lammetje gekregen hebben. Je zult al wel aanvoelen dat de vrouwelijke geiten veel waarde hebben, maar dat dit anders zit bij de mannetjes. Ongeveer de helft van alle lammetjes die geboren worden is mannelijk en eigenlijk “niet bruikbaar”. Nu er veel vraag is naar geitenkaas en geitenmelk en deze producten populairder zijn dan ooit, worden er ook steeds meer mannelijke geitenlammetjes geboren. Wij moeten met zijn allen toch een doel kunnen geven aan het bestaan van deze lammetjes?!

In veel zuidelijke landen wordt geitenlamsvlees gegeten. Helaas vinden wij dit vlees in het westen niet goed genoeg en wordt dit vlees bij ons simpelweg vernietigd. Wij snappen niet waarom en vinden dit niet meer van deze tijd. Wij hebben kennis mogen maken met dit product en zijn enorm enthousiast! Het is heerlijk zacht vlees, veelzijdig, enorm smaakvol en te vergelijken met kalfsvlees.

Door middel van ons event “Dinner at the Farm” geven wij jullie de mogelijkheid om ook kennis te maken met dit veelzijdige vlees. Wij hopen meer bewustzijn te creëren en het geitenlamsvlees op de kaart te zetten in ons land. Zien wij jullie in het weekend van 24 t/m 26 juni ook bij De Dwarskop?

Wil je meer weten over het proces van geit tot melk? Dan adviseren wij om deze aflevering eens te bekijken van De Keuringsdienst van Waarde.

Het arrangement

Tussen 17:00 en 18:30 uur zijn alle gasten welkom. Tijdens dit uur serveren wij een heerlijk glas huisgemaakte sangria met cava. Ondertussen geven geitenboer(in) Marijke en Ron een rondleiding over de boerderij.

Om 18:30 start voor iedereen het diner. Het diner bestaat naast het aperitief uit een amuse, brood met boter en 4 gangen waarin de geit centraal staat.

Het arrangement is exclusief drank. Wij serveren op de avond heerlijke wijnen in samenwerking met wijnhandel Van Krimpen. Uiteraard serveren wij ook frisdrank en bier.

Omdat het event in het teken staat van de geitenboerderij en het geitenvlees, is het niet mogelijk om een vegetarisch of een menu zonder geitenvlees te serveren.

Het Menu

Aperitief

Amuse

***

Doperwtensoep met een schuim van geitenkaas, artisjokken, vadouvan en een mare van smeltbrood en geitenkaas

***

Barbacao van geitenlam op een tortilla met mole, zoet zure rode kool, koriander-mayonaise en habanero salsa

***

gebraden geitenlam geserveerd met witte asperges, Opperdoezer ronde, wortel creme en zijn eigen jus

***

Millefeuille met crème suisse, gezouten caramel, frambozel gel, aardbeien en geitenkarnemelk sorbet

Aanmelden

Praktische informatie

Datum
24 t/m 26 juni 2022

(vrijdag 24 juni = bijna vol)
(zaterdag 25 juni = bijna vol)

Inloop en rondleiding boerderij
17:00 – 18:30

Start diner
18:30

Locatie
Boerderij De Dwarskop
Raaksmaatsweg 5 ’t Veld
(gratis parkeren)

Prijs
€ 65,- per persoon

Het verhaal van 'De Dwarskop'

Vanuit een enorme passie voor de agrarische sector en in het bijzonder de melkgeitenhouderij zijn wij, Ron en Marijke, gestart met het realiseren van onze droom ‘een eigen melkgeitenhouderij’.

Wij horen u denken, waar komt die naam vandaan?! Wij zullen het u vertellen. Velen achtten het uitkomen van onze droom onwaarschijnlijk, het is immers zeer lastig om vanuit het niets te starten in deze mooie sector, maar toch hebben we doorgezet en staat er nu een bedrijf waar we trots op zijn! Daarnaast staat de geit niet bekend als een rustig en zuinig dier, maar als een speels, vrolijk en bovenal dwars dier:)

In 2014 hebben we onze huidige locatie gekocht van een voormalig melkveehouder. Na de nodige (ver)bouw werkzaamheden zijn we begin 2015 gestart met het melken van geiten. In beginsel zijn wij de geiten op de meest gangbare manier gaan houden. De geiten kregen een rantsoen van krachtvoer, stro en een kleine hoeveelheid kuilgras. De geiten gaven veel melk maar de gezondheid van de dieren liet (volgens ons) te wensen over. Omdat de gezondheid van onze geiten hoog in het vaandel staat hadden wij op den duur geen plezier meer in ons werk, er moest een oplossing komen. Na het bezoeken van veel diverse bedrijven die één ding gemeen hadden, anders boeren dan anderen, kregen wij weer inspiratie voor ons eigen bedrijf.

We moeten terug naar de basis, van onze geiten weer herkauwers maken en daar waar mogelijk gebruik maken van de producten die de natuur ons geeft. Door de juiste mensen om ons heen te verzamelen zijn we halverwege 2021 gestart met deze overgang. De oude dames onder ons hebben er nog steeds moeite mee, maar bij de jongere generaties zien we enorme verbeteringen. De overgang heeft naast een positief effect op de diergezondheid ook een enorm positief effect op de kwaliteit van onze producten. Iets wat eigenlijk heel logisch is, alleen gezonde dieren kunnen echte gezonde producten leveren. Dit is dan ook de volgende stap die we willen zetten, AL onze producten naar waarde vermarkten zodat de consument net zoals ons kan genieten van wat een gezonde geit te bieden heeft!